Home | Dominican Republic | Write a Review | Blog | Advertise

Add link

Tried to add link to my Cuba pics on picasa but it didn’t work???

http://picasaweb.google.com/10140604280344293884/Cuba2009

Did you set the security to allow you to share that with others?
You probably know this but here is a link for others:
https://support.google.com/picasa/answer/39551?hl=en

Just double checked, security is set for Public, anyone on the web.

I tried following these instructions but didn’t get it yet. Still trying:
http://www.dpreview.com/forums/post/23179134

Got it. Bring up the photo in Picasaweb, click on link on the bottom right, set the size to medium 640px, click image only (no link), then copy the imbed image info.
In your post click on the insert image icon (5th left of smiley) , paste your imbed image info and click Insert image.
I just did that and here is a photo from the old Capricho Hotel that was destroyed by hurricane Michelle in 2001: From my Picasaweb album.
[img src=“https://lh3.googleusercontent.com/-hXGEHJaGlvU/TfjRnNM6dVI/AAAAAAAABeQ/gvSsKPton50/s640/Cap87.jpg” alt=" "]

The photos I posted were from an album with 640+ photos & I didn’t have to go through all that to post them, so you’re saying that NO I can not post a link to the album?

I think this problem is likely at the Google end of things…the error messages appear to be theirs. I tried to access the page while signed in to Google and that didn’t work either. Since I use PhotoBucket for my pictures I’m not familiar with how Picasa works, but I’ll put up a link to pictures on PhotoBucket to test that…

[a href=“http://s11.photobucket.com/user/eeeefarm/library/SCSM%20September%202011?sort=3&page=1”]Sol Cayo Santa Maria snorkelling[/a]

Seems to work, so I think the problem is with Google…

I checked the instructions for posting a link to a Picasa album and they are as follows:

[i]Link for an entire album

On the My Photos page, click your album.
Click Link to this album on the right-hand side.
Copy the URL (Ctrl-C) contained in the 'Paste Link in email or IM' field. You can also copy the album URL in your browser's address bar.
Paste the URL in an email or IM (Ctrl-V).

Link information is unavailable for albums set to ‘Sign-in Required to View.’ Remove the sign-in requirement first if you want to share by sending a link of your album or image.[/i]

Link has never been a problem for an shared album but I never got single photos inside an album to link properly.
To have them show like above, that’s the route. Takes a few seconds extra and works.

From Picasa, Download then attach as usual, works great too…

To answer your link photos question, No, I haven’t had any luck yet.
There is much discussion on line about changes to Google’s Share policy.

cut-n-paste is beyond my ‘puter skills :’(

However if you go to http://blogs.bootsnall.com/busman7  scroll down the right hand column, click on new picasa albums you can see all my public pics

not sure if that even works, please let me know

bootsnall has that one blocked from unauthorized view too.

Strange, google claims the first link works to anyone on the web, an obvious lie

Stranger, the bootsnall link works on facebook but not here???

On ‘new Picassa albums’ I got Google error 500 the first time and then it worked fine in the second attempt.

I tried your bootsnall.com/busman7 from two PC on different browsers and was taken to a sign-in page with a note that says “Looks like that page is traveling abroad” error 404

[quote=@spunky]I tried your bootsnall.com/busman7 from two PC on different browsers and was taken to a sign-in page with a note that says “Looks like that page is traveling abroad” error 404[/quote]I get that also from Debbies, but when I try the link from facebook it takes me to my blog?

I’m not going there from Debbie’s. I copied first time the typed the link in next time. On Facebook you are linking from you to you, eh?

[quote=@spunky]I’m not going there from Debbie’s. I copied first time the typed the link in next time. On Facebook you are linking from you to you, eh?[/quote]On my facebook page I posted the exact same link as on Debbies.

When I clicked on the link on facebook, it connected to my blog.

When I clicked on the link on Debbies, it did NOT connect.

Busman, I clicked on your Boots link and got the main page. I saw you had some “wandering” blogs on the left side, last blog was Mo’s African Adventure. Middle column was Hong Kong; right column was ended by “196 reasons to Just Go”; followed by why you should get a travel blog. I have seen your little hide away in ES and watched the progress as you were remodeling, hiring, etc. Your photos of the staff, the works, your new visitors, etc. were great. But I still can’t find YOUR blog. What am I doing wrong? It wasn’t that long ago that I ran across (maybe 6-8 weeks ago. Do you have another link that will get me to YOUR blog. For the life of me, I can’t remember where I saw the last photos! I think old age is contagious.

[quote=@sund0g]Busman, I clicked on your Boots link and got the main page. I saw you had some “wandering” blogs on the left side, last blog was Mo’s African Adventure. Middle column was Hong Kong; right column was ended by “196 reasons to Just Go”; followed by why you should get a travel blog. I have seen your little hide away in ES and watched the progress as you were remodeling, hiring, etc. Your photos of the staff, the works, your new visitors, etc. were great. But I still can’t find YOUR blog. What am I doing wrong? It wasn’t that long ago that I ran across (maybe 6-8 weeks ago. Do you have another link that will get me to YOUR blog. For the life of me, I can’t remember where I saw the last photos! I think old age is contagious.[/quote]The problem is definitely with proboards as I posted the same link on ForumCuba and it takes you directly to my blog ‘The Wanderings of busman7’ (beware some blogs are NOT for Canada lovers) on the right under blogroll click on ‘new picasa albums’.

http://www.forumcuba.com/showthread.php/1353-Testing-links?p=10791#post10791

If that link doesn’t work go to ForumCuba thread ‘Testing links’

That is a link to forumcuba for members.

How about this one:
http://blogs.bootsnall.com/busman7

Sorry Spunky; it didn’t work for me. Still what I said on my original post. I tried on Google, Fifrefox and IE. I am going to close everything. And start again. Wish me luck.

Busman: Did you post on Lonely Planet? I am going crazy trying to figure out how I got your original photos and postings. How did I come across the photos without knowing what site I was looking at? Yeah, and don’t tell me about old age!!